Totul se poate schimba într-o singură zi!

CE ESTE TRANSPLANTUL DE ORGANE?

Transplantul este deplasarea unui țesut sau organ de la un corp la altul (sau de la un loc donator de pe propriul corp al pacientului), în scopul înlocuirii organului deteriorat sau defectat al destinatarului cu unul care funcționează ca opțiune de tratament. Poate fi făcut prin operare sau prin alte modalități.
Transplantul de organe poate fi numit una dintre marile îmbunătățiri ale medicinei moderne. Cu toate acestea, nevoia de donatori de organe este mult mai mare decât numărul de persoane care donează în realitate.

ISTORIA TRANSPLANTULUI DE ORGANE ÎN TURCIA

Primul transplant de organe de succes a fost efectuat de Haberal și echipa sa ca transplant de rinichi de la mamă la fiul ei, pe 3 noiembrie 1975, la Spitalul Universitar Hacettepe. În 1979, Legea națională privind transplantul de organe număra 2238 cu privire la „PRELEVAREA, STOCAREA ȘI TRANSPLANTAREA ORGANELOR ȘI A TESUTULUI” a fost efectuată și a fost oferit un cadru legal pentru transplantul de organe. La o lună după acest regulament legislativ, a fost efectuat primul transplant de rinichi preluat de la o persoana decedata. În 1990, transplantul de ficat între rude a fost efectuat prima dată în Europa, respectiv în întreaga lume. Până în prezent au fost efectuate transplanturi de aproximativ 4800 de rinichi, 320 ficat, 75 inimi, 1 pancreas, 6000 de cornee și 600 de transplanturi de măduvă osoasă.

CE ORGANE ȘI TESUTURI POT FI TRANSPLANTE?

Eliminarea unui organ de la o persoană și plasarea chirurgicală in interiorul unei alte persoane poate fi cea mai de bază explicație a donării de organe.
La nivel mondial, organele și țesuturile care pot fi transplantate includ inima, ficatul, plămânii, rinichii, pancreasul, intestinul, sângele, măduva osoasă și celulele pancreasului care secretă insulina.
În Turcia se efectuează cu succes transplantul de inima, ficat, plămâni, rinichi, pancreas, cornee, măduvă osoasă și transplantul de sânge.

Ce organe și țesuturi pot fi transplantate în spitalele MEDICAL PARK pentru pacienții noștri internaționali?

 • Transplant de rinichi
 •  Transplant de ficat
 • Transplant de pancreas
 • Chirurgiile de transplant de cornee sunt efectuate în centrele noastre de transplant de organe.
 • Centrele noastre de transplant de organe sunt;
  • Complexul Medical Park Antalya *
  • Istanbul Aydın University VM Medical Park Florya Hospital
  • Complexul Spitalului Medical Göztepe Complex
  * Centrul de transplant de organe din complexul spitalului Antalya Medical Park a devenit cel care a efectuat cel mai mare număr de intervenții chirurgicale pentru transplant din nou în toată lumea în 2011.

EXPERIENȚĂ INCOMPARABILĂ

Suntem conștienți de faptul că toți pacienții merită tot ce este mai bun și, atunci când vine vorba de serviciile de asistență medicală din Medical Park, din punctul nostru de vedere, este inevitabil să îndeplinim sensul cuvântului „cel mai bun”, servindu-i cu o echipă multidisciplinară sub îndrumarea chirurgilor cu transplant de înaltă calificare.
Medical Park este, de asemenea, mândru că are unul dintre cele mai de succes și recunoscute internațional centre de transplant, cărora li se acordă numele de „centru de excelență”.

Salutăm pacienți din toate regiunile Turciei și din multe zone diferite ale lumii. Știm că alegerea pacienților noștri nu este cu siguranță o coincidență. Motivele care stau la baza acestei preferințe sunt metodele de tratament de pionierat și serviciul de îngrijire oferit în fiecare etapă a programelor noastre desfășurate în centrele noastre, care ajută și Medical Park să fie lider în transplantul de organe.

Oferim pacienților noștri cea mai profesională și cea mai atentă îngrijire în fiecare etapă a tuturor tipurilor de procese de transplant, datorită chirurgilor noștri de înaltă calificare și facilităților avansate de operare.

SURSE DE ORGANE TRANSPLANTE:
– donatori vii (rude până la gradul 4)
– donatori decedati

În majoritatea țărilor există un deficit de organe adecvate pentru transplant, deoarece nevoile de transplant nu sunt satisfăcute de donațiile de organe. În prezent, în țara noastră există peste 40000 de pacienți care trăiesc cu dializă (din păcate, cei mai mulți dintre ei sunt vârste tinere și mijlocii, între 20-40 de ani). Ei pot supraviețui cu aparatul de dializă de 3 ori pe săptămână și zilnic 3-4 ore. Aceasta are efecte restrictive și dăunătoare asupra vieții lor sociale. După transplantul renal devin feriți de toate aceste restricții și rata de supraviețuire crește. Pacienții cu afecțiuni cardiace și hepatice avansate sunt în stare mai nefastă, deoarece nu există opțiuni auxiliare de tratament, cum ar fi dializa, astfel încât rata de supraviețuire a acestora este scăzută.

TRANSPLANTAREA ORGANICĂ ESTE O SOLUTIE BUNĂ?

Prin transplantul de organ durata de viață devine mai lungă și calitatea vieții crește, cu un cost mai mic comparativ cu tratamentul utilizat pentru deficiențele organului în stadiu final, cum ar fi dializa. Prin urmare, donarea de organe este o contribuție importantă la umanitate nu numai în rezultatele de sănătate, ci și în consecințele economice pentru toate țările. În plus, dependența pacienților scade.

Avem pacienți care au făcut transplant de rinichi acum 20 de ani. Realizările lor din acele vremuri și până în prezent nu pot fi comparate cu niciun fel de fericire, chiar pot fi spuse din partea lor ca ” minune ” … Au pășit în relații noi, au familii și propriile lor afaceri astfel adoptatand ” viața în toate sensurile ”. Este posibil să se dea multe exemple diferite și pentru celelalte transplanturi de organe. Transplantul de organe este o opțiune bună de tratament pentru pacienții cu boli avansate de inimă, ficat și rinichi.

IN CE BOLI TRANSPLANTAREA ORGANULUI ESTE UN TRATAMENT NECESAR?

Transplantul de organ este un tratament necesar atunci când organele devin disfuncționale și nu există niciun alt tratament medical, cu excepția transplantului. În prezent, este singurul tratament pentru a vindeca pacienții cu leziuni cronice și ireversibile în organele lor.

PRIMELE TRANSPLANTURI DE ORGANE CU SUCCES REALIZATE ÎN TURCIA

În 1975 – transplant de rinichi de la donator viu
În 1978 – transplantul de rinichi din donator decedat
În 1988 – transplant hepatic din donator decedat
În 1989 – primul transplant de inimă de succes
În 1990 – transpunerea parțială a ficatului de la rudă
In 1991 – transplantul valvei cardiace
În 1998 – transplant hepatic din donatori decedati pentru 2 pacienți
În 1979, Legea națională privind transplantul de organe numărul 2238 cu privire la „PRELEVAREA, DEPOZITAREA ȘI TRANSPLANTAREA ORGANELOR ȘI A TESUTULUI” a fost efectuată și a fost modificată în 1982.

CE ESTE MOARTEA CEREBRALĂ? ESTE DIFERITĂ DE STAREA VEGETATIVĂ?

Moartea cerebrală este o definiție legală a morții care se referă la pierderea ireversibilă a activităților creierului. Nu este posibil să luați organe înainte de moarte cerebrală. Nu trebuie confundat cu comă sau stare vegetativă. În moartea creierului activitățile creierului s-au pierdut total și ireversibil. Funcțiile cardiopulmonare pot fi continuate prin ventilație artificială și suport cardiac, dar nu este posibilă pentru funcțiile creierului. Unii dintre pacienții în stare de comă sau vegetativă pot reveni la viață, dar nu este cazul pacienților cu moarte cerebrală. Prin urmare, moartea cerebrală este o definiție medicală și legală a morții. Pacienții cu moarte cerebrală și care au permisiunea pentru donarea de organe sunt numiți donatori de organe. Organele de la donatorul de organe ar trebui luate cât mai curând posibil pentru transplant la pacienții aflați pe lista de transplant.
Definiția morții este operată de o echipă, incluzând neurologul, neurochirurgul, cardiologul și specialistul în anestezie / reanimare, după testele necesare. Aceasta este o echipă independentă în care nu există nimeni din echipa de transplant.

ORGANELE DONATE POATE FI VÂNDUTE?

În legea 2238 este interzis ca organele să fie donate in schimbul unei remunerări. Organele din cadavre vor fi transplantate către destinatar cu cea mai mare compatibilitate prin intermediul sistemului național de coordonare.

TRANSPLANTUL ORGANELOR ESTE APROBAT DE RELIGIE?

Religia islamică este clară cu privire la transplantul de organe fără nicio îndoială și se spune că salvarea vieții este un merit.

Toate religiile, inclusiv creștinismul, iudaismul și budismul acceptă transplantul de organe ca fiind o parte a iubirii umane și susțin eforturile pe această temă cu contribuții speciale pentru donarea de organe. În Coran (Maide Sura, versetul 32) este scris că „DACĂ DAI VIAȚĂ CUIVA INSEAMNĂ CĂ DAI VIAȚĂ TUTUROR OAMENILOR”.

POTI FI ELIGIBIL PENTRU A DONA ORGANE CHIAR DACĂ AI PROBLEME DE SĂNĂTATE

Chiar și pacienții vârstnici sau pacienții cu probleme cronice de sănătate pot dona mai multe organe destinatarilor compatibili. De exemplu, un pacient în vârstă de 70 de ani poate avea rinichi funcționali.

CUM DEVII UN DONATOR DE ORGANE IN VIATĂ

Donarea unui rinichi sănătos sau a unei părți a ficatului sănătos de la o ființă vie la altul se numește donație vie. În aceste donații nu există dovezi că donatorii de organe vii au efecte negative asupra sănătății lor. Riscul donatorului este același cu cel al beneficiarului ca și riscul operațional.

UN LOC ÎN CARE VIAȚA INCEPE INCA O DATA CU CEL MAI MARE ZAMBET!

Medical Park Antalya Hospital Complex Organ Transplantation Center și Medical Park Göztepe Hospital Complex Organ Transplantation Center oferă servicii superioare cu mare succes pacienților nu numai în Turcia, ci și pe o platformă internațională în special în cazul transplanturilor de rinichi, ficat și pancreas.

Transplantul de organ este cea mai eficientă metodă de tratament utilizată la pacienții cu insuficiență organică terminală pentru care nu este posibil să se trateze din diferite motive. În Turcia, operațiile de transplant de organe au început să obțină o largă acceptare odată cu primul transplant de rinichi reușit efectuat în anul 1975.

În prezent, pacienții care nu își pot recăpăta sănătatea prin alte metode de tratament au a doua șansă datorită transplanturilor de organe, iar calitatea vieții lor este susținută împreună cu cea a familiilor lor. În Turcia, transplantul de rinichi este posibil prin utilizarea organului unei rude până la gradul al IV-lea, care este și donator.

Rata de supraviețuire a transplantului de rinichi în Antalya Medical Park

„Echipa de transplant de organe” a înregistrat un nou record mondial pentru cifrele de recuperare în urma unui transplant.

Ratele de supraviețuire pentru pacienții supuși transplantului de rinichi sunt de 98% la un an după transplant și 96,7% la trei ani de la transplant, în timp ce SUA are raportat 95,1% la un an după transplant și 79,8 la trei ani după transplant.

Transplantul de organe este deplasarea unui organ de la un corp la altul în scopul înlocuirii organului deteriorat sau a unui defect al destinatarului cu unul care funcționează din corpul donatorului.

CENTRE DE TRANSPLANTARE ORGANE

• Centrul de transplant de organe din complexul spitalului Antalya Medical Park și-a început operațiunile la 21 noiembrie 2008 și de atunci a efectuat cu succes 1225 de operații de transplant. Numărul de transplanturi efectuate într-un an a ridicat acest centru la poziția de lider în lume.

• Mai mult, centrul a obținut capacitatea de urmărire peste media mondială, datorită ratei de supraviețuire a pacientului cu 98% și a ratei de supraviețuire a mai mult de 95%.

• Acest centru efectuează o treime din toate transplanturile în Turcia și a efectuat mai multe transplanturi decât cele administrate în multe țări europene, cum ar fi Belgia, Norvegia și Suedia într-un an.

• Primele transplanturi de rinichi de donator triplu și cvadruplu, precum în istoria medicamentului din Turcia, au fost efectuate la Centrul de Transplant de Organe Complex din Spitalul Medical Göztepe.

• Centrul are prima echipă de transplanturi încrucișate din Turcia, care a gestionat și cel mai mare număr de proceduri din Europa.

Medical Park

Centrul de Transplant de Organe Medical Park se bucură de o reputație extraordinara pentru investițiile, specializarea și poveștile sale de succes, nu numai în Turcia, ci și în întreaga lume.

Medical Park este la egalitate cu cele mai importante centre din lume care operează în domeniul insuficienței organelor și al transplantului de organe, în ceea ce privește tehnologia avansată și specializarea. 800 de transplanturi de organe sunt efectuate pe an la Medical Park Hospitals Group.

Ca parte a misiunii sale de a salva mai multe vieți de oameni, Medical Park a început să efectueze transplanturi de organe în 2008 și a efectuat 68 de transplanturi de organe în primul an. Medical Park a efectuat până în prezent 2.331 de transplanturi de rinichi, ficat și pancreas, 512 fiind în 2009, 544 în 2010, 564 în 2011 și 643 în 2012. Ratele de succes pe care le-a obținut în aceste operațiuni sunt echivalente cu cele observate în S.U.A.

În 2012, numărul total de transplanturi de rinichi efectuate la instituțiile turce autorizate de Ministerul Sănătății a fost de 2903. În același an, numărul total de transplanturi de rinichi efectuate la Medical Park Hospitals Group a ajuns la 800.

Rata de succes a transplantului de organe

În Spitalul Medical Park Antalya au fost efectuate 3683 intervenții chirurgicale de transplant de organe.

Transplant de rinichi: 4298
Transplant hepatic: 349
Transplantul de pancreas: 34

550 de transplanturi de organe (rinichi + ficat + pancreas) se efectuează în medie într-un an.
O cincime din transplanturile de rinichi din Turcia sunt efectuate în Medical Park.
În Turcia, 3.000 de transplanturi de rinichi sunt efectuate în medie într-un an, iar 500 dintre acestea sunt efectuate în Antalya Medicalpark. Cu alte cuvinte, o șesime din intervențiile totale de transplant de organe din Turcia a fost efectuată în Antalya MedicalPark.
Transplanturile de rinichi în Turcia sunt efectuate numai la Spitalul Medical Park Antalya.
Nu există nicio diferență între ratele de succes ale transplanturilor cu compatibilitatea țesuturilor și transplanturile fără compatibilitatea țesuturilor. Cu alte cuvinte, rata de succes a transplantului de organe fără compatibilitate tisulară este, de asemenea, foarte mare în Medicalpark.
Chirurgii by-pass și transplant de rinichi au fost efectuate în aceeași ședință, pentru prima dată în lume, în Spitalul Medical Park Antalya.
Ratele de supraviețuire anunțate de United Network for Organ Sharing (UNOS) în SUA: – supraviețuirea pacientului de 1 an 97,9% – supraviețuirea pacientului la 3 ani 94% – supraviețuirea pacientului de 5 ani 89,4%
Ratele de supraviețuire la spitalul MP ​​Antalya, anunțate de Ministerul Sănătății pentru organele turce și datele sistemului de înregistrare a țesuturilor sunt mai mari decât datele UNOS anunțate în SUA.

 •         Supraviețuirea pacientului la 1 an: 97,8%
 •         Supraviețuirea pacientului de 3 ani: 97,4%
 •         Supraviețuirea pacientului la 5 ani: 95,7%

embleme - organ - transplant

Incepandu-si activitatea in domeniul spitalelor turcești inca din 1993, Medical Park Hospitals Group serveste pacienți in 28 de spitale situate in 17 orase.


Medical Park Romania

Spitalele Medical Park – nava-amiral a Grupului MLPCare, care este cel mai mare grup de asistență medicală din Turcia, avand 14 mii de angajați în 28 de spitale situate în 17 orașe ale Turciei

Copyright 2019 © Medical Park Romania

× WhatsApp