Centru de cardiologie și CVS

AI GRIJA DE INIMA TA!

Serviciile noastre de cardiologie sunt secții în care se desfășoară activitățile de diagnostic și tratament. În cadrul secției de cardiologie pentru adulți, secțiile sunt alcătuite din unități de îngrijire intensă, policlinici de cardiologie și un laborator de cardiologie în care sunt efectuate examene neintervenționale (EKG, test de efort, ecocardiografie, Holter, control al tensiunii arteriale ambulatorii).

Ecocardiografia

Ecocardiografia este un examen complet sigur și neintervențional care evaluează inima anatomic și funcțional. După ecocardiografie, informațiile obținute sunt în ceea ce privește starea funcției de pompare a inimii, natura valvelor cardiace și anomalii structurale ale inimii. Este important în detectarea prezenței și gravității scurgerilor și a ingustarii valvelor cardiace. Se efectueaza diagnosticarea afecțiunilor cardiace congenitale și a bolilor miocardului. În cazuri de urgență, examinările cu dispozitivele menționate sunt posibile pentru pacienți in secțiile de cardiologie din Medical Park.

Holter

Este înregistrarea bătăilor inimii de către un dispozitiv mobil timp de 24-48 de ore, apoi conversia acestora în EKG printr-un program de calculator. Prin urmare, pot fi detectate ritmuri anormale, bătăi în plus, precum și modificări care indică ischemia în EKG. În plus, poate fi utilizat pentru a urmări impactul tratamentului.

Urmărirea tensiunii arteriale ambulatorii

Necesită sfigmomanometrul portabil, care înregistrează măsuri de tensiune o dată la 15 sau 30 de minute. Se ataseaza pacientului timp de 24 de ore. Este conectat la pacienții diagnosticați cu hipotensiune și hipertensiune și rareori pentru evaluarea răspunsului la tratament.

Teste de efort pe banda de alergare

În secțiile de cardiologie ale Spitalului Medical Park, testele de la fabrica de rulare sunt practicate ca teste de efort. Moara de rulare, cunoscută public ca moară de rulare, se bazează pe mersul unui pacient în conformitate cu anumite protocoale în timp ce el / ea este conectat la un dispozitiv EKG cu 12 derivate și funcționează pe măsură ce viteza morii este crescută în mod regulat. În cazul unui rezultat pozitiv, diagnosticul bolii cardiovasculare este asigurat împreună cu o examinare suplimentară, cum ar fi cateterismul cardiac.

Ce trebuie să știți despre banda de alergare (Test de efort)

Testul de rulare este o examinare efectuată prin măsurarea tensiunii arteriale și generarea rapoartelor EKG imediat în timp ce mergeți într-un anumit ritm pe moară. Permite detectarea dovezilor anormale care nu pot fi detectate în EKG dvs. după efortul dat.

Când veniți la efectuarea testului de rulare

Nu mâncați nimic cu 3 ore înainte de test. Aduceți valorile EKG anterioare. Pacienții de sex masculin trebuie să-și radă pieptul. Dacă utilizați unul dintre medicamentele de mai jos, încetați să le luați cu cel puțin 48 de ore înainte. (Dideral, prent, tensinor, visken, lopresor, trasicor, beloc, betadol, nortan, artex, concor, diltizem, dilatrent, carvexal, izoptin, digoxin) Vă rugăm să nu opriți medicamentul pe care îl luați din cauza tensiunii arteriale ridicate.

Hipertensiune

Se întâmplă când tensiunea arterială măsurată de sfigmomanometrul de pe braț este egală cu sau mai mare de 140/90 mmHg. Tensiunea arterială este puterea pe care o are sângele din vene, datorită energiei pe care a generat-o inima, împotriva periferiei venei. Situația care se numește hipertensiune este că aceste valori măsurate de medic sunt peste 140/90 mmHg cel puțin în două zile separate. Aproximativ o cincime din fiecare adult este hipertensiv. Frecvența hipertensiunii arteriale crește odată cu vârsta. Există hipertensiune arterială la 60% dintre cei peste 60 de ani, 66% din cei peste 70 de ani. Frecvența crește chiar și la cei care au supraponderale. Hipertensiunea arterială este esențială pentru o boală ereditară. Prin urmare, este mai frecventă în familiile cu un membru hipertensiv. Nu există nicio reclamație în faza inițială a hipertensiunii arteriale. De aceea, hipertensiunea arterială este numită „criminalul tăcut”. Cu toate acestea, dacă nivelul tensiunii arteriale este prea mare, veți avea plângeri de dureri de cap, transpirație excesivă, epuizare, confuzie, deficiențe de vedere și neliniște. Dacă nu sunt tratate, hipertensiunea arterială perturbă venele creierului, inimii și rinichilor într-un ritm lent și duce la tulburări funcționale în aceste organe, sunt peste 140/90 mmHg cel puțin în două zile separate.

Cardiology and CVS Center 1

Boli de inimă – Simptome

Dureri în piept

Durerea pieptului în legătură cu boala cardiacă apare, datorită creșterii volumului de muncă al inimii după efortul obișnuit, stresul sau după mese. Se continuă timp de câteva minute, apoi încetinește sau pleacă prin repaus sau prin luarea de hipoglotă sau spray-uri orale care se numesc azotat de hipoglotă. Este o durere care apare pe osul pieptului sau pe pieptul stâng și care s-ar putea extinde spre brațul, bărbia sau spatele stâng.

Dificultate în respirație
În general, începe cu activitățile fizice și are un caracter progresiv, în următoarele faze poate duce la creșterea numărului de perne sau a neadormirii drepte.

Edem
Este acumularea de apă și sare în organism face insuficiența cardiacă congestivă.

Leșin
Leșinul în legătură cu o afecțiune cardiacă durează de obicei un scurt timp (câteva minute), este brusc și duce la pierderea completă a cunoștinței. Nu există răspunsuri la stimuli verbali sau dureri. În general este repetitiv și progresiv.

Tahicardie
Este senzația anormală a bătăilor inimii în zona pieptului sau uneori în stomac. Mai ales tahicardiile însoțite de transpirație mai rapidă, neregulată sau leșin sunt indicative ale unei afecțiuni cardiace.

Cianoză
Este decolorarea albăstruie în degetele și buzele, în general, ale mâinii și picioarelor, cauzată de transportul insuficient al oxigenului către țesuturi. Tulburările cardiace congenitale, insuficiențele cardiace severe, afecțiunile valvei cardiace, precum și bolile pulmonare severe pot cauza cianoză.

Fatigabilitatea
În ciuda numeroaselor sale cauze, poate fi o indicație timpurie a unei insuficiențe cardiace. Este deosebit de important la persoanele în vârstă și la cei care au diagnosticat tulburări cardiace coronerice sau tulburări ale valvei cardiace.


embleme - organ - transplant

Incepandu-si activitatea in domeniul spitalelor turcești inca din 1993, Medical Park Hospitals Group serveste pacienți in 28 de spitale situate in 17 orase.


Medical Park Romania

Spitalele Medical Park – nava-amiral a Grupului MLPCare, care este cel mai mare grup de asistență medicală din Turcia, avand 14 mii de angajați în 28 de spitale situate în 17 orașe ale Turciei

Copyright 2019 © Medical Park Romania

× WhatsApp